Νέος τρόπος αναισθησίας
Σε πονάει το δόντι σου. Έχεις χάσει τον ύπνο σου. Καταπίνεις τα παυσίπονα σαν καραμέλες. Ούζο, τσίπουρο και όλα τα γιατροσόφια που τελικά τίποτα δεν κάνουν. Υποφέρεις, αλλά για οδοντίατρο ούτε κουβέντα. Αντέχεις. Δεν αντέχεις. Δεν αντέχεις. Μπροστά όμως στο φόβο σου για το ιατρείο αντέχεις τα πάντα.

Δεν γίνεται όμως έτσι. Η στοματική σου υγιεινή -και το ξέρεις- είναι σε επικίνδυνο σημείο. Κι εσύ επιμένεις να αρνείσαι την πραγματικότητα. Αν συνεχίσεις έτσι, το κόστος θα είναι μεγαλύτερο. Και να σου πω και κάτι; Σου έχω τέλεια νέα.

Επισκεφτήκαμε τις εξειδικευμένες στην Αμερική οδοντιάτρους του smiledesigners.gr, Όλφη Ευστρατοπούλου, DDS, MSc και Ελισάβετ Κουκοπούλου, DDS, MSc που μας δίνουν όλες τις πληροφορίες για μια νέα μέθοδο που θα διώξει τον εφιάλτη της βελόνας και θα σου προσφέρει όμορφα υγιή δόντια!

Ο φόβος του οδοντίατρου
Δεν είσαι η μόνη που υποφέρεις από… “οδοντιατροφοβία”! Στατιστικές έρευνες στην Ευρώπη και την Αμερική έχουν δείξει ότι ο βασικός λόγος που οι ασθενείς καθυστερούν την ετήσια επίσκεψή τους στον οδοντίατρο είναι ο φόβος της βελόνας και της ένεσης.

Το ήξερες πως πολλές φορές μπορείς να αμελήσεις την υγιεινή των δοντιών σου; Πόσοι ασθενείς έρχονται στο ιατρείο με συσσωρευμένα προβλήματα και παραδέχονται πως ο λόγος που άφησαν τα δόντια τους σε αυτή την κατάσταση είναι η σκέψη και μόνο της ένεσης;

Τι φοβάσαι όμως; Αν ρωτήσουμε τον ασθενή τι ακριβώς φοβάται μας λέει ότι βλέπει αυτήν την τεράστια μεταλλική ένεση με μια μεγάλη βελόνα που έρχεται απειλητικά κατά πάνω του και σχεδόν πάντα τον πονάει!

Άρα το πρόβλημα είναι διπλό. Ψυχολογικός φόβος στη θέα της κλασσικής οδοντιατρικής σύριγγας και αντικειμενικός πόνος από τη χορήγηση του αναισθητικού στους ιστούς.

Η νέα τεχνολογία δίνει τη λύση
Την επόμενη φορά που θα σε… “λούσει” κρύος ιδρώτας για ένα απλό σφράγισμα, σκέψου πως η νέα τεχνολογία μπορεί να σε απαλλάξει. Η απάντηση ακούει στο όνομα ηλεκτρονικά ελεγχόμενη χορήγηση αναισθησίας με μια εξειδικευμένη ηλεκτρονική συσκευή.

Η αποκρουστική οδοντιατρική μεταλλική σύριγγα έδωσε τη θέση της σε ένα μικρό στυλό, με μια ελάχιστη κοντή βελονίτσα ινσουλίνης.

– Δεν πονάει η βελόνα, πονά η αναισθησία: Πολλοί από τους ασθενείς πιστεύουν ότι είναι η βελόνα αυτή που τους προκαλεί πόνο, ενώ στην πραγματικότητα ο πόνος προκαλείται από τη ροή του αναισθητικού μέσα στους ιστούς.

Η νέα χειρολαβή της ηλεκτρονικής αναισθησίας εκτός του ότι είναι πάρα πολύ λεπτή και δεν τραυματίζει τα ούλα, βοηθά τον οδοντίατρο να χορηγήσει το αναισθητικό χωρίς πόνο σε οποιοδήποτε σημείο του στόματος με ρυθμό έγχυσης αργό, σταθερό και ακριβή (1 σταγόνα/2 δευτερόλεπτα) εξαλείφοντας κάθε δυσανεξία.

– Το στόμα σου ξεμουδιάζει πολύ πιο γρήγορα: Με την νέα μέθοδο, είναι φορές που δεν καταλαβαίνεις καν ότι έχει τελειώσει η αναισθησία! Και τα θετικά της δεν είναι τελειώνουν εδώ. Πολύ συχνά το στόμα ξεμουδιάζει πολύ πιο γρήγορα από ότι με την παραδοσιακή ένεση.

Το τελικό αποτέλεσμα είναι μια θετική οδοντιατρική εμπειρία για τον ασθενή. Ξεπερνώντας το φόβο της οδοντιατρικής ένεσης όλα γίνονται πιο εύκολα και η επίσκεψη στο οδοντιατρείο δεν είναι πια μια βασανιστική εμπειρία! Είναι πια εύκολο να αποκτήσετε το χαμόγελο των ονείρων σας!