H οδοντίατρος Όλφη Ευστρατοπούλου μας εξηγεί όλες τις μεθόδους που θα σε βοηθήσουν να αποκτήσεις τα πιο όμορφα δόντια και το πιο εντυπωσιακό χαμόγελο!
Είναι δυνατόν σε μία τόσο σημαντική μέρα, οι πρωταγωνιστές να μην έχουν τα πιο φωτεινά και όμορφα χαμόγελα της ζωής τους; Μακιγιάζ, μαλλιά, νυφικό, όμορφα ρούχα, στολισμός, παίζουν σημαντικό ρόλο αλλά σαν ένα υπέροχο χαμόγελο τίποτα άλλο δεν μπορεί να εντυπωσιάσει.
Δόντια κίτρινα, μαυρισμένα, σπασμένα, με αντιαισθητικά κενά μεταξύ τους, με άσχημο σχήμα, μικρά ή μυτερά, ασύμμετρα που χαλούν την αρμονία, μπορούν να δημιουργήσουν μιαν αντιαισθητική εικόνα. Παλιά μεταλλικά σφραγίσματα που φαίνονται μαύρα ή παλιάς τεχνολογίας θήκες κίτρινες με μεταλλικά σειρήτια δείχνουν μια παραμελημένη στοματική εικόνα που δεν ταιριάζει με τη λαμπρότητα των στιγμών.

Ας δούμε λοιπόν πως γίνεται να προετοιμαστούμε κατάλληλα για να γοητεύσουμε με το χαμόγελό τους γύρω μας, αυτές τις τόσο σημαντικές στιγμές, αλλά και για να το απολαμβάνουμε μια ολόκληρη ζωή!.

Λεύκανση
Η πιο διαδεδομένη, ασφαλής και αποτελεσματική μέθοδος είναι αυτή που τοποθετούμε τον λευκαντικό παράγοντα (gel) μέσα σε ειδικά κατασκευασμένα ναρθηκάκια από τον οδοντίατρο, τα οποία φοράμε καθημερινά στο σπίτι μας για λίγες ώρες, για συγκεκριμένο χρονικό διάστημα το οποίο συνήθως είναι μία με δύο βδομάδες ανάλογα με την περίπτωση.
Σε περιπτώσεις που θέλουμε να επισπεύσουμε το αποτέλεσμα, χρησιμοποιείται φωτεινή ενέργεια για να επιταχυνθεί η δράση του gel με ειδικές συσκευές στο χώρο του ιατρείου, διαδικασία που διαρκεί περίπου 45 λεπτά, και χρειάζεται τουλάχιστον δύο συνεδρίες.
Ο συνδυασμός των παραπάνω μεθόδων, μπορεί να μειώσει δραστικά το χρόνο που χρειάζεται για να αποκτήσουν τα δόντια το πιο λευκό τους χρώμα αλλά αυξάνει το κόστος. Συμπερασματικά, χρειάζονται 5-10 μέρες ανάλογα με την περίπτωση και πρέπει να προηγείται πάντα καθαρισμός. Δεν κάνει κακό στα δόντια.

Όψεις σύνθετης ρητίνης
Οι όψεις ρητίνης είναι στην ουσία μια τεχνική μικρογλυπτικής που συντελείται πάνω στην επιφάνεια του δοντιού.
Χρησιμοποιούνται τελευταίας τεχνολογίας οδοντιατρικά υλικά (σύνθετες ρητίνες) που τοποθετούνται με ειδικό τρόπο πάνω στο δόντι έτσι ώστε να του δώσουν το χρώμα και το σχήμα που θέλουμε.
Γίνονται άμεσα στο στόμα από τον οδοντίατρο (δεν απαιτούν τη συνεργασία του οδοντοτεχνίτη) για αυτό και γίνονται σε ένα ή δύο ραντεβού, γρήγορα, ανώδυνα και με πολύ χαμηλό κόστος.
Είναι πολύ συντηρητική μέθοδος και μπορεί να εφαρμοσθεί σε ένα ή περισσότερα πρόσθια δόντια.

Όψεις Πορσελάνης
Είναι η επιτομή της αισθητικής οδοντιατρικής. Είναι πολύ λεπτές φλούδες πορσελάνης που καλύπτουν μόνιμα τα δόντια, προστατεύοντάς τα και δίνοντας τους το χρώμα και το σχήμα που επιθυμούμε.
Αποφεύγοντας οποιαδήποτε χρήση μετάλλου, το χρώμα και η υφή είναι ίδιο με αυτό του υγιούς, πανέμορφου δοντιού.
Μπορεί να εφαρμοστεί σε ένα ή περισσότερα δόντια. Με τις τελευταίες τεχνικές, ανάλογα με την περίπτωση, μπορεί να μην πειραχτεί καθόλου το φυσικό δόντι (όψεις δίχως τρόχισμα). Χρειάζονται μέχρι τρία ραντεβού.
Το αποτέλεσμα μπορεί να είναι τόσο φυσικό ώστε να μην είναι ανιχνεύσιμο! Επιτέλους τα δόντια που πάντα ονειρευόσουν μπορεί να σε συνοδεύουν για μια ζωή.

Αλλαγή παλιών μεταλλικών σφραγισμάτων
Παλιότερα τα σφραγίσματα γίνονταν από αμάλγαμα, υλικό που περιείχε ίχνη υδραργύρου, συστατικό επικίνδυνο για την υγεία μας. Αυτά τα σφραγίσματα με το πέρασμα του χρόνου οξειδώνονται και γίνονται μαύρα, χρωματίζουν τα δόντια και φαίνονται αντιαισθητικά. Με τα καινούρια υλικά που έχει στη διάθεσή του πλέον ο αισθητικός οδοντίατρος, μπορεί να τα αντικαταστήσει με λευκά, που εναρμονίζονται με το χρώμα του δοντιού και είναι αόρατα. Έτσι τα σφραγισμένα μας δόντια δείχνουν όμορφα και υγιή χωρίς να τραβούν αρνητικά την προσοχή.

Αλλαγή παλιών στεφανών
Πολλές φορές, έχουμε στο στόμα μας θήκες παλαιάς τεχνολογίας που αντί να ομορφαίνουν το χαμόγελό μας, φαίνονται αντιαισθητικές, με χρώμα αδιαφανές που δεν ταιριάζει με τα δόντια μας, πιο σκούρες ή κίτρινες, με μεταλλικό κολλάρο που κάνει αισθητή την παρουσία τους από μακριά. Πλέον μπορούμε να τις αντικαταστήσουμε με νέας τεχνολογίας πορσελάνη, χωρίς μέταλλο, που χαρίζει το χρώμα και τις διαφάνειες ενός φυσικού δοντιού. Το χαμόγελό μας μπορεί πλέον να είναι αβίαστο, χωρίς να ντρεπόμαστε για τα δόντια που έχουμε φτιάξει.

Ας προετοιμαστούμε λοιπόν για το πιο ευτυχές γεγονός της ζωής μας ξεκινώντας από τον ίδιο μας τον εαυτό!