Το όνομά της είναι συνδεδεμένο με τα ωραιότερα χαμόγελα της showbiz.
Η Ολφη Ευστρατοπούλου είναι η οδοντίατρος που εμπιστεύονται πολλά πρόσωπα του lifestyle και όχι μόνο για τα τέλεια δόντια. Εβελίνα Παπαντωνίου, Χρυσάνθη Ντάφλα, Μπέτυ Μαγγίρα, Εβελιν Καζαντζόγλου είναι μερικές μόνον από αυτές που την εμπιστεύτηκαν. Πρόσφατα, δημιούργησε το site www.thesmile.gr και μοιράζεται μαζί μας μερικά μυστικά για να αποκτήσουμε ένα αστραφτερό χαμόγελο.

– Είσαι η αγαπημένη οδοντίατρος των επωνύμων. Πώς το έχεις καταφέρει;
Ειλικρινά, δεν ξεχωρίζω τους ασθενείς μου σε επώνυμους και μη. Θέλω να πιστεύω ότι είμαι η αγαπημένη οδοντίατρος όλων των ασθενών μου. Οτι είμαι η οδοντίατρος που της έχουν απόλυτη εμπιστοσύνη και που αισθάνονται άνετα μαζί της. Γνώσεις, ταλέντο, αμεσότητα και ειλικρίνεια είναι τα πλεονεκτήματά μου, όπως και πολλών άλλων συναδέλφων μου.

– Εσύ… ευθύνεσαι για το χαμόγελο πολλών γυναικών της showbiz. Μίλησέ μας γι’ αυτές και τη συνεργασία σας.
Είναι αλήθεια ότι πολλά… χαμόγελα της showbiz έχουν περάσει από το ιατρείο μου. Γυναίκες όμορφες και λαμπερές που μαγνητίζουν το βλέμμα μας, γυναίκες όμως που είναι απλές και αφήνουν τη διάσημη ταυτότητά τους έξω από τον χώρο του ιατρείου. Θα μου επιτρέψετε να μην αναφερθώ συγκεκριμένα σε ονόματα για λόγους ηθικής δεοντολογίας. Το ιατρικό απόρρητο είναι για μένα ιερό. Μπορώ απλώς να αναφέρω ότι συνήθως τα χρυσά κορίτσια της showbiz μιλάνε συνεχώς στο τηλέφωνο για δουλειές (πράγμα που μας καθυστερεί) και δεν είναι ακριβώς Εγγλέζες στα ραντεβού τους. Είναι επίσης περισσότερο αγχωμένες για το τελικό αποτέλεσμα, καθώς το ωραίο χαμόγελο είναι γι’ αυτές βασικό εργαλείο στη δουλειά τους.

– Μίλησέ μας για τους άνδρες διάσημους πελάτες σου…
Δικαίωμα στο όμορφο χαμόγελο έχουν όλοι, ανεξαρτήτως φύλου. Και οι άνδρες λοιπόν αναζητούν τρόπους να βελτιώσουν την εμφάνισή τους και μάλιστα τόσο συχνά όσο και οι γυναίκες. Αντίθετα όμως με τη φήμη του, το ισχυρό φύλο φοβάται πιο πολύ από το ασθενές! Οταν όμως βρουν τον γιατρό που θα τους πείσει να τον εμπιστευτούν, οι άνδρες ασθενείς είναι απόλυτα πιστοί.

– Πώς μπορεί κάποιος να αποκτήσει ένα ωραίο χαμόγελο;
Αν δυστυχώς δεν του το χάρισε η φύση, είναι ευτυχώς από τα πράγματα που μπορεί να δημιουργήσει. Πρώτη κίνηση είναι να απευθυνθεί σε έναν ειδικευμένο οδοντίατρο με γνώσεις των σύγχρονων υλικών και μεθόδων, με καλλιεργημένο αισθητικό κριτήριο και εμπειρία. Ενας τέτοιος γιατρός θα κατευθύνει σωστά και αποτελεσματικά τον ασθενή του και θα σχεδιάσει μαζί του το ιδανικό γι’ αυτόν χαμόγελο. Το όμορφο δεν είναι μια κονσέρβα για όλους. Ο κάθε άνθρωπος είναι μια εξατομικευμένη περίσταση.

– Πολλές φορές έχουμε δει άσχημα χαμόγελα που μόνον αισθητική οδοντιατρική δεν θυμίζουν. Πώς θα αποφύγει κάποιος κάτι τέτοιο;
Είναι αλήθεια ότι συχνά βλέπουμε χαμόγελα που, αντί να μας γοητεύουν, προσελκύουν το βλέμμα μας αρνητικά. Δόντια αφύσικα λευκά, σαν όμοια στρατιωτάκια δίπλα-δίπλα, χωρίς φυσικότητα, που φωνάζουν ότι είναι τεχνητά. Τέτοιες περιπτώσεις είναι η χειρότερη βιτρίνα της αισθητικής οδοντιατρικής που ταλαιπωρεί πολλούς αξιόλογους γιατρούς. Ο μόνος τρόπος για να αποφευχθεί αυτό είναι η σωστή έρευνα αγοράς. Πριν κάποιος εμπιστευτεί την υγεία και το χαμόγελό του σε κάποιον, πρέπει να είναι βέβαιος για την επιλογή του.

– Κοστίζει ακριβά η αισθητική οδοντιατρική;
Η αισθητική οδοντιατρική περιλαμβάνει μια σειρά από οδοντιατρικές πράξεις που το κόστος τους διαφέρει κατά πολύ. Μικρές αλλαγές όμως μπορούν να αναβαθμίσουν ένα χαμόγελο χωρίς να κοστίσουν πολλά. Επίσης, λόγω της οικονομικής ύφεσης όλοι οι επαγγελματίες έχουν χαμηλώσει τις τιμές τους κάνοντάς τες πιο φιλικές.

– Ποια έχει το ωραιότερο χαμόγελο της showbiz και γιατί;
Για να μη θεωρηθεί ότι κάνω διακρίσεις, θα διαλέξω την Julia Roberts! Δεν είναι τέλειο, αλλά είναι υπέροχο. Σε κάνει να χαμογελάς κι εσύ!

«Δεν προλαβαίνω με τρία παιδιά…»

– Πες μας λίγα πράγματα για σένα…
Τελείωσα την Οδοντιατρική Σχολή Αθηνών και στη συνέχεια έφυγα στην Αμερική (Αnn Arbor, University of Michigan), όπου και πήρα Master στην Αισθητική και Επανορθωτική Οδοντιατρική. Θυμάμαι πόσο δύσκολα ήταν για μένα τότε, γιατί οι μεταπτυχιακές σπουδές κόστιζαν πολύ. Ευτυχώς, πήρα υποτροφία και έτσι μπόρεσα να πραγματοποιήσω το όνειρό μου. Δίδαξα για χρόνια στο Πανεπιστήμιο Αθηνών, αλλά πλέον λόγω των αυξημένων οικογενειακών μου υποχρεώσεων ασχολούμαι μόνο με το ιδιωτικό μου ιατρείο.

– Μητέρα με τρία παιδιά πότε προλαβαίνεις;
Ποιος είπε ότι προλαβαίνω;

– Σε έχει επηρεάσει η οικονομική κρίση;
Φυσικά, όπως έχει επηρεάσει όλους μας. Δυστυχώς, δεν είναι μόνον η αντικειμενική έλλειψη χρημάτων. Είναι και η αρνητική ψυχολογία και αβεβαιότητα που κάνει τους ανθρώπους να παραμελούν βασικά πράγματα, ακόμα και την υγεία τους. Ενα αρνητικό ντόμινο που πρέπει να το σταματήσουμε. Εχει διαπιστωθεί άλλωστε ότι έστω και μικρές θετικές αλλαγές στην εμφάνισή μας αρκούν για να αλλάξει η διάθεσή μας προς το καλύτερο. Ας προσπαθήσουμε λοιπόν να αντιμετωπίσουμε τις δυσκολίες με σθένος και φυσικά με ένα ωραίο χαμόγελο!

ΣΑΣΑ ΣΤΑΜΑΤΗ