Οι Συνεργάτες μας

Εξειδικευμένοι γιατροί που καλύπτουν όλο το φάσμα της οδοντιατρικής

Στο ιατρείο μας, πιστοί στην άποψη ότι η εξειδικευμένη γνώση και εμπειρία, προσφέρουν το καλύτερο αποτέλεσμα και θέλοντας συνάμα να χρησιμοποιούμε όσο γίνεται πιο αποτελεσματικά το διαθέσιμο χρόνο σας, ξεκινήσαμε συνεργασία με εξειδικευμένους γιατρούς που καλύπτουν όλο το φάσμα της οδοντιατρικής.

Στο παρελθόν ο γενικός οδοντίατρος ήταν επιφορτισμένος με την ευθύνη της συνολικής εξυπηρέτησης του οδοντιατρικού ασθενή. Ξέραμε ότι θα πάμε στον οδοντίατρο και θα μας αναλάβει πλήρως. Καθαρισμός, σφραγίσματα, απονευρώσεις, εξαγωγές ήταν όλα στο μυαλό μας, δουλειά ενός και μόνου γιατρού.

Πλέον όμως, με την εξέλιξη της επιστήμης και τις ευρύτερες ανακαλύψεις και γνώσεις, ήρθαν στο προσκήνιο οι οδοντιατρικές ειδικότητες. Οδοντίατροι που έχουν κάνει μετεκπαίδευση πάνω σε ένα συγκεκριμένο γνωστικό αντικείμενο, έχουν αποκτήσει βαθιά γνώση στο συγκεκριμένο τομέα, τόσο θεωρητικά όσο και εμπειρικά μιας και στην ουσία ασχολούνται αποκλειστικά με την ειδικότητά τους.

Γνωρίστε τους συνεργάτες μας
Νατάσσα Εξάρχου DDS, MSc in Periodontics Περιοδοντολόγος/Dr.med.Dent. Humboldt Universitaet zu Berlin
Ν. Πολυζώης Ενδοδοντία | MSc Βιολογία Στόματος
Δρ. Ματθαίος Σανούδος Ορθοδοντικός / Certificate in Orthodontics – PhD in Dental Sciences and Bone Physiology
1 Νατάσσα Εξάρχου DDS, MSc in Periodontics Περιοδοντολόγος/Dr.med.Dent. Humboldt Universitaet zu Berlin

Αποφοίτησε από την Οδοντιατρική Σχολή Αθηνών το 1996. Στη συνέχεια, παρακολούθησε τριετείς μεταπτυχιακές σπουδές με αντικείμενο την Περιοδοντολογία και τα Εμφυτεύματα στο Humboldt Universitaet του Βερολίνου. Στο iδιο Πανεπιστήμιο εκπόνησε τη διδακτορική της διατριβή με θέμα την επίδραση του καπνίσματος στην περιοδοντική νόσο.

Συμμετείχε στην εκπαίδευση των προπτυχιακών φοιτητών στον τομέα της Περιοδοντολογίας στην Οδοντιατρική Σχολή του Humboldt Universitaet, καθώς και των προπτυχιακών φοιτητών στην Οδοντιατρική Σχολή Αθηνών.

Συμμετέχει τακτικά σε οδοντιατρικά συνέδρια στην Ελλάδα και το εξωτερικό, oπου και έχει παρουσιάσει επιστημονικές εργασίες με θέμα τις πρόσφατες εξελίξεις στον τομέα της Περιοδοντολογίας και των Εμφυτευμάτων.

Είναι μέλος του Οδοντιατρικού Συλλόγου Αττικής, της Ελληνικής Περιοδοντολογικής Εταιρείας και της European Federation of Periodontology.

2 Ν. Πολυζώης Ενδοδοντία | MSc Βιολογία Στόματος

Αποφοίτησε από την Οδοντιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών, το 1994. Συνέχισε τις Μεταπτυχιακές του σπουδές στο ίδιο Πανεπιστήμιο, σε τριετές κλινικό πρόγραμμα εξειδίκευσης στην Ενδοδοντία, λαμβάνοντας τον τίτλο Master of Science στη Βιολογία του στόματος.
Για πολλά χρόνια διετέλεσε επιστημονικός συνεργάτης του τμήματος της Ενδοδοντίας της Οδοντιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών, συμμετέχοντας στην εκπαίδευση των προπτυχιακών φοιτητών.

Έχει πραγματοποιήσει παρουσιάσεις και δημοσιεύσεις τόσο σε Ελληνικό όσο και σε διεθνές επίπεδο.
Ασχολείται κλινικά αποκλειστικά με την ειδικότητα της Ενδοδοντίας, τόσο σε συντηρητικό, όσο και σε χειρουργικό επίπεδο.

Είναι μέλος των: Οδοντιατρικός Σύλλογος Αθηνών, Ελληνική Ενδοδοντική Εταιρεία

3 Δρ. Ματθαίος Σανούδος Ορθοδοντικός / Certificate in Orthodontics – PhD in Dental Sciences and Bone Physiology

Ο Ματθαίος Σανούδος είναι ορθοδοντικός, επιστημονικός συνεργάτης στην Οδοντιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών, και πιστοποιημένος εκπαιδευτής στη “Problem-Based Learning”μέθοδο διδασκαλίας. Το 1995 ολοκλήρωσε τις σπουδές του στην Οδοντιατρική Σχολή Αθηνών και συνέχισε στις Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής όπου απέκτησε με επιτυχία την Πιστοποίηση στην Ορθοδοντική και τον τίτλο του Διδάκτορα στις Οδοντιατρικές Επιστήμες και Φυσιολογία του Οστού από το Πανεπιστήμιο της Ιντιάνα.

Έχει διδάξει σε προπτυχιακούς και μεταπτυχιακούς μαθητές στο Πανεπιστήμιο της Ιντιάνα λαμβάνοντας πληθώρα βραβείων και υποτροφιών. Από το 2003 διδάσκει στην Οδοντιατρική Σχολή και είναι μέλος της ΑΑΟ American Association of Orthodontists.

Το κλινικό του ενδιαφέρον επικεντρώνεται ανάμεσα σε άλλα και στις μεθόδους Αόρατης Ορθοδοντικής. Η έρευνα του είχε ως κύρια θέματα την ‘Επίδραση των ορμονών και διαφόρων χημικών παραγόντων στην ανάπτυξη του οστού’, τη ‘Σκελετική ανταπόκριση σε διαστημικές πτήσεις’ και την ‘Επίδραση της νικοτίνης στην οστική επούλωση’. Τα θέματα του έχουν παρουσιαστεί σε πολλά συνέδρια