ΠΙΣΩ ΣΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
Οδηγίες προσέλευσης ασθενών στο ιατρείο
09 Νοεμβρίου

Οδηγίες προσέλευσης ασθενών στο ιατρείο

Αν και τα μέτρα λένε ΔΕΝ ΜΕΝΟΥΜΕ ΠΙΑ ΣΠΙΤΙ, ισχύει το ότι ΜΕΝΟΥΜΕ ΑΣΦΑΛΕΙΣ!

Δυστυχώς το πρόβλημα πλέον είναι κάποιοι ασυμπτωματικοί ασθενείς, που δεν μπορούν να γνωρίζουν οτι μπορεί να έχουν προσβληθεί από τον κορωνοϊό γιατί απλά δεν νιώθουν άρρωστοι.

Αυτό με λίγα λόγια προσπαθούμε να προλάβουμε , την μετάδοση του κορονοϊού από ασυμπτωματικούς ασθενείς.

Τα υπερσύγχρονα μέτρα καθαρισμού, απολύμανσης και αποστείρωσης που τηρούσαμε πάντα, από εδώ και πέρα θα γίνουν ακόμα πιο εντατικοποιημένα, πιο αυστηρά και θα ληφθούν και κάποια επιπλέον νέα. Μ’ αυτόν τον τρόπο, θα έχουμε φροντίσει να εξασφαλίσουμε την πλήρη ασφάλειά της υγείας σας κατά την προσέλευσής σας στο ιατρείο μας.

Μερικά από αυτά τα μέτρα είναι:

Καθαριότητα όλων των επιφανειών του ιατρείου και της αίθουσας αναμονής με ειδικά απολυμαντικά υγρά ιοκτόνα κατά του Covid-19.

Ειδικό δωμάτιο κλιβανισμού σύμφωνα με τις οδηγίες της Ευρωπαϊκής Πιστοποίησης Swiss Approval Certification.

Εκμετάλλευση του μεγάλου χώρου αίθουσας αναμονής ώστε να υπάρχουν maximum 2 ασθενείς με απόσταση πάνω από 5 μέτρα την ίδια στιγμή.

Παροχή αντισηπτικών και χειρουργικών ποδοναρίων μιας χρήσης που τοποθετούνται πάνω από τα παπούτσια σε κάθε ασθενή.

Ειδικές αναρροφήσεις με μεγάλη ισχύ και απόδοση και ειδικά προστόμια για περιορισμό του αεροζόλ κατά την διάρκεια της οδοντιατρικής εργασίας.

Εκμετάλλευση των 4 οδοντιατρικών ιατρείων μέσα στο ιατρείο μας ώστε να υπάρχει επαρκής χρόνος για πλήρη αντισηψία και απολύμανση μισής ώρας για το κάθε ιατρείο, συνεχίζοντας να εργαζόμαστε σε άλλο ιατρείο με τον επόμενο ασθενή από αυτό που δουλέψαμε από τον προηγούμενο.

Εξοπλισμός γιατρών και βοηθών με όλα τα μέσα ατομικής προστασίας μίας χρήσεως τα οποία προστατεύουν κυρίως εσάς από ασθενείς που ήδη έχουν επισκεφθεί το ιατρείο την ίδια μέρα, πριν έρθετε εσείς.

Εκτός όμως από όλα αυτά τα αυστηρά μέτρα που πρέπει να τηρηθούν με ευλάβεια από εμάς, θέλουμε οπωσδήποτε την βοήθεια και την συνεργασία σας ξεκινώντας απο το τηλεφώνημά σας για να κλείσετε ραντεβού.

Θα ζητηθεί από την γραμματέα μας η λήψη ενός μικρού ιατρικού ιστορικού σχετικά με τον κορονοϊό.

Για λόγους υγιεινής θα ζητηθεί το email σας για να σας αποσταλεί το ιατρικό ιστορικό, το οποίο θα συμπληρώσετε πριν έλθετε σε μας, καθώς και ένα ειδικό κείμενο με τις νέες οδηγίες προσέλευσης ασθενών στο ιατρείο μας.

Κρίνεται απαραίτητο να μας καλέσετε όταν βρίσκετε ακριβώς κάτω από το ιατρείο μας ώστε να σας πούμε αν είμαστε έτοιμοι να ανεβείτε, φυσικά φορώντας την ΜΑΣΚΑ σας η όποια είναι και ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΗ.

Απαγορεύονται οι συνοδοί. Δεν μπορεί να υπάρξει συνωστισμός στο ιατρείο.

Έξω από την είσοδο, υπάρχουν ειδικά χειρουργικά πλαστικά ποδονάρια που θα πρέπει να τοποθετήσετε πάνω από τα παπούτσια σας.

Ακολουθεί πλύσιμο των χεριών σας για 20 δευτερόλεπτα υποχρεωτικά.

Απαραίτητη κρίνεται και η θερμομέτρηση με ειδικό θερμόμετρο από απόσταση.

Κάθεστε σε ειδικά σηματοδοτημένο σημείο στην Reception έτσι ώστε να τηρούνται οι αποστάσεις και κατόπιν περνάτε στο ιατρείο, και τοποθετείτε σε ειδικό σηματοδοτημένο σημείο, τα πράγματά σας, το κινητό σας, και την μάσκα σας.

Όταν τελειώσει η οδοντιατρική εργασία, βγαίνετε από το εξεταστήριο αφού έχετε κάνει την χρήση απολυμαντικού χεριών και έχετε φορέσει ξανά την μάσκα σας.

Πετάτε τα ποδονάρια σε ειδικό κάδο πριν την αποχώρησή σας.

Όλα αυτά είναι μέτρα για την δική σας προστασία, Δεν χρειάζεται πανικός, αλλά απλή αυστηρή τήρηση των κανόνων υγιεινής καθώς και η τήρηση των απαραίτητων αποστάσεων.

Μαζί θα τα καταφέρουμε και σε αυτό, Θετικές σκέψεις μόνο. Τα λέμε σύντομα από κοντά!

Οι οδοντίατροι του ιατρείου Smile Designers

Ελισάβετ Κουκοπούλου, ‘Ολφη Ευστρατοπούλου

Σχετικά άρθρα
09 Νοεμβρίου

Οδηγίες προσέλευσης ασθενών στο ιατρείο

Οδηγίες προσέλευσης ασθενών στο ιατρείο