Αισθητική Οδοντιατρική

Λευκά σφραγίσματα

Η νέα τεχνολογία εξασφαλίζει μεγάλη αντοχή των λευκών σφραγισμάτων στο χρόνο

Περιγραφή

Τα λευκά σφραγίσματα έχουν πλέον αντικαταστήσει επάξια τα μεταλλικά, κυρίως εξ’ αιτίας της καλύτερης συγκόλλησης τους με το δόντι. Η νέα τεχνολογία εξασφαλίζει μεγάλη αντοχή των λευκών σφραγισμάτων στο χρόνο. Δεν βάφονται από χρωστικές, δεν σπάνε, δεν οδηγούν πιο γρήγορα σε δευτερογενή τερηδόνα.

Τα υλικά που χρησιμοποιούνται για τα λευκά σφραγίσματα είναι οι σύνθετες ρητίνες.

Οι σύνθετες ρητίνες εμφανίζουν το φαινόμενο του χαμαιλεοντισμού και έτσι “ενσωματώνονται” χρωματικά στους οδοντικούς ιστούς, γίνονται ένα με αυτούς και δεν ξεχωρίζει το σφράγισμα από το δόντι.

Επιπλέον οι σύνθετες ρητίνες είναι ανθεκτικές, ισχυρές και εύκολες στην τοποθετησή τους.

Οταν εχει χαθεί μεγάλη ποσότητα οδοντικού ιστού το άμεσο λευκό σφράγισμα απο τον οδοντίατρο δεν ενδείκνεται γιατί η σύνθετη ρητίνη είναι ένα υλικό που δεν αντέχει στις δυνάμεις μάσησης όταν τοποθετείται σε πολλή μεγάλη έκταση. Το δόντι προετοιμάζεται κατάλληλα, και μετά από αποτυπώματα το οδοντοτεχνικό εργαστήριο παρασκευάζει ένα σφράγισμα απο πορσελάνη ή κεραμική ρητίνη. Αυτό το ένθετο ή επένθετο (inlay or onlay) συγκολλάται στο δόντι και γίνεται ένα με αυτό, αποκτώντας έτσι μέγιστη δύναμη και αντοχή στο χρόνο.

Videos
Δείτε και άλλα
videos στο κανάλι
μας στο youtube
SmileDesignersGr