Αισθητική Οδοντιατρική

Για νεανικό χαμόγελο
Dental face lift

Μέθοδος αντιγήρανσης κάνοντας focus στα δόντια. Πως θα σας φαινόταν να μπορούσατε να αποφύγετε το face lift γιατί το μόνο που χρειάζεται στο πρόσωπό σας είναι ανακατασκευή των δοντιών που έχουν υποστεί ζημιές με την πάροδο της ηλικίας;

Περιγραφή

Με την πάροδο της ηλικίας το πρόσωπο μας αλλάζει. Εκτός από την φυσιολογική εμφάνιση των ρυτίδων και τα δόντια επηρεάζουν την εμφάνιση του προσώπου μας.

Όταν χάνονται ή τρίβονται δόντια, χάνεται η κάθετη διάσταση του προσώπου μας, πλησιάζει δηλαδή η άνω γνάθος την κάτω γνάθο, οι γωνίες του στόματος πέφτουν, το πρόσωπο παίρνει μια έκφραση λυπημένη και έτσι φαινόμαστε πολύ πιό μεγάλοι. Εξάλου όταν τα δόντια χαθούν το οστό απορροφάται, μπαίνει πιό μέσα, τα μάγουλα επιπεδώνονται και το πρόσωπο μοιάζει πιό σκελετωμένο, οι μύες ατροφούν και τα ζυγωματικά εξαφανίζονται. Ακόμα και αν δεν έχουμε χάσει τα δόντια μας, με την πάροδο της ηλικίας τα πάνω δόντια τρίβονται με τα κάτω, άρα πάλι οι γωνίες του στόματος πέφτουν και έτσι πάλι μοιάζουμε πιό μεγάλοι. Ειδικά αν τρίζουμε τα δόντια στον ύπνο από μικρή ηλικία επιταχύνουμε την αποτριβή των δοντιών και έτσι το πρόσωπο μπορεί να δίνει την εντύπωση μεγαλύτερου ανθρώπου.

Σε όλες αυτές τις περιπτώσεις μία συγκεκριμένη συσκευή (ένας ακρυλικός νάρθηκας που τοποθετείται στα πάνω δόντια για 1-2 μήνες), δίνει την ευκαιρία στο στοματογναθικό σύστημα να συνηθίσει το ύψος που θα έχουν μελλοντικά τα καινούργια δόντια, το οποίο έχει χαθεί στο παρελθόν, έτσι ώστε να γίνει η τελική αποκατάσταση των δοντιών.

Ο νάρθηκας αυτός ηρεμεί τους μύες του προσώπου και σε άτομα που τρίζουν τα δόντια τους θεραπεύει τυχόν πονοκεφάλους, πόνους στον αυχένα, στους ώμους, στην κροταφογναθική άρθρωση.

Επίσης με την πάροδο της ηλικίας στο χαμόγελο αρχίζουν να μην φαίνονται πιά τα δόντια (έχουν αποτριβές, είναι σπασμένα). Αν χτιστούν τα μπροστινά δόντια με ρητίνη ή πορσελάνη και μακρύνουν, κερδίζουμε 10-20 χρόνια στην εμφάνιση.

Συμπερασματικά, φτιάχνοντας οπίσθια και πρόσθια δόντια και ξανακερδίζοντας την χαμένη κάθετη διάσταση οι μύες δυναμώνουν ξανά, το δέρμα τεντώνεται και τα δόντια φαίνονται και πάλι όταν χαμογελάμε, όπως ακριβώς συμβαίνει στους νέους ανθρώπους.

Videos
Δείτε και άλλα
videos στο κανάλι
μας στο youtube
SmileDesignersGr