Αισθητική Οδοντιατρική

Ολοκεραμικές στεφάνες

Αποτελούνται μόνο από πορσελάνη (metal free)

Περιγραφή

Mια άλλη αισθητική παρέμβαση είναι η αντικατάσταση των παλιών μεταλλοκεραμικών στεφανών με το χαρακτηριστικό γκρί χρώμα στα ούλα, με αντίστοιχες ολοκεραμικές που αποτελούνται μόνο από πορσελάνη (emax ceramic or zirconia crowns).

Οι ολοκεραμικές στεφάνες έχουν πολύ μεγάλη αντοχή και έτσι δεν είναι αναγκαία η παρουσία εσωτερικά μεταλλικού σκελετού. Ενας λευκός πυρήνας πορσελάνης ή ζιρκονίας εξασφαλίζει την μεγάλη αντοχή στη θήκη,

Ταυτόχρονα ο πυρήνας κρύβει πολυ ικανοποιητικά τυχόν δυσχρωμίες του δοντιού.

Ο πυρήνας επενδύεται εξωτερικά από πορσελάνη προηγμένης τεχνολογίας παρέχοντας άριστες οπτικές ιδιότητες, και εκπληκτική χρωματική ταύτιση της θήκης με τα υπόλοιπα δόντια. Το ίδιο υλικό μπορεί να χρησιμοποιηθεί για την κατασκευή προσθιων κυρίως ολοκεραμικών γεφυρών.

Εναλλακτικά μπορούμε να αποφύγουμε την θήκη όταν το δόντι έχει λιγότερες φθορές και να είμαστε πιό συντηρητικοί τροχίζοντας λιγότερη οδοντική ουσία. Τα κεραμικά επένθετα (porcelain onlays) είναι σφραγίσματα από πορσελάνη, που κατασκευάζονται από τον οδοντοτεχνίτη, έχουν άριστη αισθητική, συγκολλούνται στο δόντι μετά από αποτύπωμα, εφαρμόζουν τέλεια, και έχουν μεγαλύτερη αντοχή από τα σφραγίσματα συνθετικής ρητίνης.