Υπηρεσίες

Αναισθησία χωρίς πόνο

Ηλεκτρονικά ελεγχόμενη χορήγηση αναισθησίας με το wand by milestone

Περιγραφή

Γιατί να προκαλεί φόβο η επίσκεψη στον οδοντίατρο;

Στατιστικές έρευνες στην Ευρώπη και την Αμερική έχουν δείξει ότι ο βασικός λόγος που οι ασθενείς καθυστερούν την ετήσια επίσκεψη τους στον οδοντίατρο είναι ο φόβος της βελόνας και της ένεσης. Δεν είναι τυχαίο ότι από τότε που γεννήθηκε η οδοντιατρική επιστήμη, τους τελευταίους αιώνες ο οδοντίατρος απεικονίζεται πάντα με μια ένεση στο χέρι. Πόσοι ασθενείς έρχονται στο ιατρείο με συσσωρευμένα προβλήματα και παραδέχονται πως ο λόγος που άφησαν τα δόντια τους σε αυτήν την κατάσταση είναι ότι η σκέψη και μόνο της ένεσης είναι ικανή για να αναβάλουν και για αυτόν το χρόνο την επίσκεψη στο οδοντιατρείο. Αν ρωτήσουμε τον ασθενή τι ακριβώς φοβάται μας λεει ότι βλέπει αυτήν την τεραστία μεταλλική ένεση με μια μεγάλη βελόνα που έρχεται απειλητικά κατά πάνω του και σχεδόν πάντα τον πονάει!

Όλα αυτά είναι πια παρελθόν χάρη στην ηλεκτρονικά ελεγχόμενη χορήγηση αναισθησίας με το wand by milestone. Πολλοί από τους ασθενείς πιστεύουν ότι η έπαρση της βελόνας είναι αυτή που τους προκαλεί πόνο κατά τη διάρκεια της ένεσης ενώ στην πραγματικότητα ο πόνος προκαλείται από τη ροή του αναισθητικού μέσα στους ιστούς.

Στην άκρη του πλαστικού σωληνίσκου που έχει αντικαταστήσει την ογκώδη μεταλλική σύριγγα, υπάρχει μια παρά πολύ λεπτή και κοντή βελόνα ινσουλίνης. Με αυτόν τρόπο δεν υπάρχει πόνος Γιατί οι ιστοί δεν τραυματίζονται και το αναισθητικό εισάγεται με πολύ αργό και σταθερό ρυθμό και εστί ο ασθενής πολύ συχνά δεν καταλαβαίνει καν ότι έχει τελειώσει η αναισθησία!

Επιπλέον στη θεά και μόνο μιας τόσο μικροσκοπικής βελόνας ο ασθενής χαλαρώνει, νιώθει ότι έχει εμπιστοσύνη στον οδοντίατρο του και κυρίως δέχεται να κλείσει και δεύτερο ραντεβού για να φτιάξει τα δόντια που τόσο καιρό είχε παραμελήσει εξαιτίας του φόβου του. Το τελικό αποτέλεσμα είναι μια θετική οδοντιατρική εμπειρία για τον ασθενή. Αν μετά την ανάλυση του χαμόγελου σας οι περισσότερες απαντήσεις είναι ναι, τότε χρειάζεστε τη βοήθεια της αισθητικής οδοντιατρικής.

Η νέα επαναστατική εργονομικά σχεδιασμένη χειρολαβή της ηλεκτρονικής αναισθησίας. Βοηθάει τον οδοντίατρο να χορηγήσει αναισθησία χωρίς πόνο σε οποιοδήποτε σημείο του στόματος. Ο ρυθμός έγχυσης του αναισθητικού ελέγχεται ηλεκτρονικά και Όχι από το χέρι, συνεπώς είναι εντελώς σταθερός και ακριβής (1 σταγονα/2 δευτερόλεπτα).