Υπηρεσίες

Ενδοδοντία

Ενδοδοντία είναι η ειδικότητα της οδοντιατρικής που ασχολείται με τη θεραπεία του εσωτερικού του δοντιού, του πολφού, που κανονικά προστατεύεται από τους σκληρούς οδοντικούς ιστούς.

Περιγραφή

Όταν η αδαμαντίνη και η οδοντίνη πάθουν κάποια βλάβη (τερηδόνα, κάταγμα) δημιουργείται δίοδος των μικροβίων προς τον πολφό, ο οποίος αρχίζει να φλεγμαίνει και να δημιουργεί προβλήματα στην άκρη της ρίζας του δοντιού που μπορεί να είναι κύστη, οίδημα και πόνος

Η ενδοδοντική θεραπεία (απονεύρωση) επιτρέπει στο προβληματικό δόντι να παραμείνει στο στόμα, διατηρώντας την ικανότητά του για μάσηση, χωρίς να μας πονά, ακόμα και αν έχει καταστραφεί η ζωτική λειτουργία του. Στόχος της ενδοδοντικής θεραπείας (απονεύρωσης) είναι η παραμονή του δοντιού στο στόμα μας. Η ενδοδοντική θεραπεία πρέπει να γίνεται πολύ προσεκτικά γιατί ουσιαστικά από την επιτυχία της θεραπείας αυτής εξαρτάται η παραμονή του δοντιού στο στόμα.

Τις περισσότερες φορές η ενδοδοντική θεραπεία είναι αναγκαίο να συνδυάζεται με άλλες θεραπείες, όπως η περιοδοντική θεραπεία. Μετά το πέρας της ενδοδοντικής θεραπείας είναι απαραίτητη η αποκατάσταση του απονευρωμένου δοντιού με σφράγισμα ή εξειδικευμένες προσθετικές κατασκευές, όταν λόγω τερηδόνας ή κατάγματος υπάρχει μεγάλη απώλεια οδοντικής ουσίας.

Videos
Δείτε και άλλα
videos στο κανάλι
μας στο youtube
SmileDesignersGr