Υπηρεσίες

Νάρθηκες Βρυγμού

Έχουν ήδη βοηθήσει περισσότερους από 2.500.000 ασθενείς σε ολόκληρο τον κόσμο

Περιγραφή

Μήπως υποφέρετε από ημικρανίες, τρίξιμο των δοντιών, πόνο στις αρθρώσεις των γνάθων, μυαλγίες, τακτικούς πρωινούς πονοκεφάλους;

Όλα αυτά τα συμπτώματα μπορεί να έχουν μια κοινή πηγή. Την υπερβολική δραστηριότητα των μυών των γνάθων κυρίως σε περιόδους φορτωμένου προγράμματος, άγχους, στρές. Ενδείξεις είναι το τρίξιμο ή το σφίξιμο των δοντιών κυρίως κατά τη διάρκεια του ύπνου όπου δεν ελέγχεται συνειδητά.

Μερικοί ασθενείς επίσης τρίζουν τα δόντια τους κατά τη διάρκεια της ημέρας σε περιόδους έντονης κόπωσης ή πνευματικής εργασίας. Σε μελέτες που έχουν δημοσιευθεί, διαπιστώθηκε ότι οι ασθενείς με πονοκεφάλους τύπου τάσης, χωρίς συμπτώματα της κροταφογναθικής άρθρωσης, σφίγγουν τις γνάθους τους κατά τη διάρκεια του ύπνου 14 φορές πιο έντονα απο τους ασυμπτωματικούς ασθενείς της ομάδας ελέγχου. Επιπλέον έχει βρεθεί ότι η ένταση της συστολής του κροταφίτη μυ διπλασιάζεται κατά τη διάρκεια του ύπνου.

Ο βρουξισμός (τρίξιμο ή σφίξιμο των δοντιών) μπορεί να έχει σοβαρές συνέπειες. Η επανειλημμένη και με υψηλή ένταση συστολή των μυών του στόματος υποσυνείδητα προκαλεί τριξιμο των δοντιών και συνεχή αποτριβή και καταστροφή των μασητικών επιφανειών τους. ‘Ετσι το αποτέλεσμα είναι να έχουμε λειτουργικά-συγκλεισιακά αλλά και αισθητικά προβλήματα σε ένα στόμα. Τα δόντια χάνουν τη σωστή μορφολόγία τους, φαίνονται τριμμένα και κατεστραμένα.

Επιπλέον η συστολή αυτή των μυών προκαλεί πόνο στους γύρω ιστούς, στις αρθρώσεις και σε άλλους μύς.

Μειώνοντας ή εξαλείφοντας την ένταση του σφιξίματος των δοντιών, ελαχιστοποιείται η πηγή του πόνου και αυτό μπορεί να συμβεί μέσα σε λίγες μόνο μέρες.

Κατασκευάζεται ένας εξατομικευμένος νάρθηκας που εφαρμόζει στα δόντια χωρίς να τα πιέζει. Με τους νάρθηκες βρυγμού γίνεται πρακτικά αδύνατο το τρίξιμο των πισω δοντιών και διατηρούνται χαλαροί οι μύς των γνάθων. Συνήθως αρχίζουν να εξαφανίζονται οι πρωινοί πονοκέφαλοι, οι πόνοι στον αυχένα, η ευαισθησία στις γνάθους και όλα τα σχετικά συμπτώματα που σχετίζονται με το ακούσιο και ανεξέλεγκτο τρίξιμο των δοντιών σας.