The Dental Team

Εξειδικευμένοι γιατροί που καλύπτουν όλο το φάσμα της οδοντιατρικής

Στο ιατρείο μας, πιστοί στην άποψη ότι η εξειδικευμένη γνώση και εμπειρία, προσφέρουν το καλύτερο αποτέλεσμα και θέλοντας συνάμα να χρησιμοποιούμε όσο γίνεται πιο αποτελεσματικά το διαθέσιμο χρόνο σας, ξεκινήσαμε συνεργασία με εξειδικευμένους γιατρούς που καλύπτουν όλο το φάσμα της οδοντιατρικής.

Στο παρελθόν ο γενικός οδοντίατρος ήταν επιφορτισμένος με την ευθύνη της συνολικής εξυπηρέτησης του οδοντιατρικού ασθενή. Ξέραμε ότι θα πάμε στον οδοντίατρο και θα μας αναλάβει πλήρως. Καθαρισμός, σφραγίσματα, απονευρώσεις, εξαγωγές ήταν όλα στο μυαλό μας, δουλειά ενός και μόνου γιατρού.

Πλέον όμως, με την εξέλιξη της επιστήμης και τις ευρύτερες ανακαλύψεις και γνώσεις, ήρθαν στο προσκήνιο οι οδοντιατρικές ειδικότητες. Οδοντίατροι που έχουν κάνει μετεκπαίδευση πάνω σε ένα συγκεκριμένο γνωστικό αντικείμενο, έχουν αποκτήσει βαθιά γνώση στο συγκεκριμένο τομέα, τόσο θεωρητικά όσο και εμπειρικά μιας και στην ουσία ασχολούνται αποκλειστικά με την ειδικότητά τους.

Γνωρίστε μας
Όλφη Ευστρατοπούλου DDS, MSc Αισθητική Επανορθωτική Οδοντιατρική, Προσθετική, Εμφυτευματα, Master of Science in Restorative and Esthetic Dentistry, Ann Arbor, University of Michigan USA

Η Όλφη (Όλγα – Φιλοθέη) Ευστρατοπούλου είναι απόφοιτος του Αρσακείου Ψυχικού και στη συνέχεια απόφοιτος της Οδοντιατρικής Σχολής του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών. Έδωσε εξετάσεις στο Ίδρυμα Κρατικών Υποτροφιών και πήρε υποτροφία στο κλάδο της Προσθετικής Οδοντιατρικής.

Συνέχισε τις σπουδές της πάνω στην Αισθητική και Επανορθωτική Οδοντιατρική στην Αμερική, στο University of Michigan in Ann Arbor, όπου γύρισε με Master of Science στο συγκεκριμένο τομέα (MSc in Esthetics and Restorative Dentistry). Εκπόνησε την μεταπτυχιακή της διατριβή με θέμα τα οδοντιατρικά αισθητικά υλικά και τη συγκόλληση τους στους οδοντικούς ιστούς, με την βοήθεια μεγάλων καθηγητών της Οδοντιατρικής όπως ο Dr O’ Brien.

Έχει διδάξει τους προπτυχιακούς φοιτητές στην Οδοντιατρική Σχολή του University of Michigan κατά τη διάρκεια των εκεί σπουδών της. Ήταν Πανεπιστημιακή Συνεργάτιδα του Παν/μιου Αθηνών στην έδρα της Οδοντικής Χειρουργικής, διδάσκοντας στο εργαστήριο αλλά και στις κλινικές των φοιτητών επί σειρά ετών (1998-2004).

Συμμετέχει ενεργά και παρακολουθεί ανελλιπώς όλα τα επιστημονικά δρώμενα στο χώρο της Αισθητικής Οδοντιατρικής στην Ελλάδα αλλά και το εξωτερικό. Έχει συμμετοχή σε πλήθος συνεδριών ως ομιλήτρια με ανακοινώσεις πάνω στις ερευνητικές της εργασίες. Έχει συμμετοχή στη διδασκαλία μεταπτυχιακών εκπαιδευτικών σεμιναρίων στο Πανεπιστήμιο Αθηνών και στην Εταιρεία Οδοντοστοματολογικής Ερεύνης.

Διατηρεί ιδιωτικό ιατρείο που ειδικευέται στο χώρο της Αισθητικής Οδοντιατρικής και της Προσθετικής Αποκατάστασης από το 1998.

Είναι μέλος των:
Academy of Operative Dentistry
American Academy of Cosmetic Dentistry
Εταιρεία Οδοντοστοματολογικής Ερεύνης
Ελληνική Ακαδημία της Αισθητικής Οδοντριατρικής

Διαβάστε περισσότερα
Ελισάβετ Κουκοπούλου DDS, MSc Αισθητική Επανορθωτική Οδοντιατρική, Προσθετική, Εμφυτευματα, Master of Science in Restorative and Esthetic Dentistry, Ann Arbor, University of Michigan USA

Είναι απόφοιτος της Οδοντιατρικής Σχολής του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών. Έχει μετεκπαιδευθεί στην Αισθητική και Επανορθωτική Οδοντιατρική στο University of Michigan, USA. Eίναι κάτοχος του Master of Science in Restorative Dentistry, University of Michigan, USA.

Έχει διδάξει τους προπτυχιακούς φοιτητές του School of Dentistry, Ann Arbor, University of Michigan. Έχει διδάξει τους προπτυχιακούς φοιτητές του Πανεπιστημίου Αθηνών το γνωστικό της αντικείμενο ως επιστημονικός συνεργάτης στην έδρα της Οδοντικής Χειρουργικής για 5 συναπτά έτη.

Είναι κάτοχος της Dubai Health Authority License (DHA) as a Specialist Restorative Dentist, καθώς και της Health Authority of Abu Dhabi License (HAAD) as a Specialist Prosthodontist Dentist και τα τελευταία 2 χρόνια συνεργάζεται με τις μεγαλύτερες εξειδικευμένες οδοντιατρικές κλινικές στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα εξασκώντας αποκλειστικά την ειδικότητά της.

Έχει λάβει μέρος σε πλήθος ερευνητικών εργασιών πάνω στην συμπεριφορά και τις ιδιότητες οδοντιατρικών υλικών στο University of Michigan Dental Research.

Έχει συμμετοχή σε πλήθος παγκοσμίων και ελληνικών συνεδριών ως ομιλήτρια με ανακοινώσεις πάνω στις ερευνητικές της εργασίες. Έχει συμμετοχή στη διδασκαλία μεταπτυχιακών εκπαιδευτικών σεμιναρίων στο Πανεπιστήμιο Αθηνών και στην εταιρεία Οδοντοστοματολογικής Ερεύνης. Παρακολουθεί κάθε χρόνο παγκόσμια συνέδρια στην Ευρώπη και Αμερική και παραμένει ενημερωμένη σε όλες τις παγκόσμιες νέες εξελίξεις. Γράφει αρθρα σαν σύμβουλος – οδοντίατρος ειδικευμένος στην Αισθητικη Οδοντιατρικη σε γυναικεία περιοδικά ομορφιάς και υγείας.

Διατηρεί ιδιωτικό ιατρείο που ειδικευέται στο χώρο της Αισθητικής Οδοντιατρικής και της Προσθετικής Αποκατάστασης από το 1998.

Είναι μέλος των:
Academy of Operative Dentistry
American Academy of Cosmetic Dentistry
Εταιρεία Οδοντοστοματολογικής Ερεύνης
Ελληνική Ακαδημία της Αισθητικής Οδοντριατρικής
Ελληνική Προσθετική Εταιρεία

Διαβάστε περισσότερα
Γνωρίστε τους συνεργάτες μας
Νατάσσα Εξάρχου DDS, MSc in Periodontics Περιοδοντολόγος/Dr.med.Dent. Humboldt Universitaet zu Berlin

Αποφοίτησε από την Οδοντιατρική Σχολή Αθηνών το 1996. Στη συνέχεια, παρακολούθησε τριετείς μεταπτυχιακές σπουδές με αντικείμενο την Περιοδοντολογία και τα Εμφυτεύματα στο Humboldt Universitaet του Βερολίνου. Στο iδιο Πανεπιστήμιο εκπόνησε τη διδακτορική της διατριβή με θέμα την επίδραση του καπνίσματος στην περιοδοντική νόσο.

Συμμετείχε στην εκπαίδευση των προπτυχιακών φοιτητών στον τομέα της Περιοδοντολογίας στην Οδοντιατρική Σχολή του Humboldt Universitaet, καθώς και των προπτυχιακών φοιτητών στην Οδοντιατρική Σχολή Αθηνών.

Συμμετέχει τακτικά σε οδοντιατρικά συνέδρια στην Ελλάδα και το εξωτερικό, oπου και έχει παρουσιάσει επιστημονικές εργασίες με θέμα τις πρόσφατες εξελίξεις στον τομέα της Περιοδοντολογίας και των Εμφυτευμάτων.

Είναι μέλος του Οδοντιατρικού Συλλόγου Αττικής, της Ελληνικής Περιοδοντολογικής Εταιρείας και της European Federation of Periodontology.

Διαβάστε περισσότερα
Ν. Πολυζώης Ενδοδοντία | MSc Βιολογία Στόματος

Αποφοίτησε από την Οδοντιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών, το 1994. Συνέχισε τις Μεταπτυχιακές του σπουδές στο ίδιο Πανεπιστήμιο, σε τριετές κλινικό πρόγραμμα εξειδίκευσης στην Ενδοδοντία, λαμβάνοντας τον τίτλο Master of Science στη Βιολογία του στόματος.
Για πολλά χρόνια διετέλεσε επιστημονικός συνεργάτης του τμήματος της Ενδοδοντίας της Οδοντιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών, συμμετέχοντας στην εκπαίδευση των προπτυχιακών φοιτητών.

Έχει πραγματοποιήσει παρουσιάσεις και δημοσιεύσεις τόσο σε Ελληνικό όσο και σε διεθνές επίπεδο.
Ασχολείται κλινικά αποκλειστικά με την ειδικότητα της Ενδοδοντίας, τόσο σε συντηρητικό, όσο και σε χειρουργικό επίπεδο.

Είναι μέλος των: Οδοντιατρικός Σύλλογος Αθηνών, Ελληνική Ενδοδοντική Εταιρεία

Διαβάστε περισσότερα
Δρ. Ματθαίος Σανούδος Ορθοδοντικός / Certificate in Orthodontics – PhD in Dental Sciences and Bone Physiology

Ο Ματθαίος Σανούδος είναι ορθοδοντικός, επιστημονικός συνεργάτης στην Οδοντιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών, και πιστοποιημένος εκπαιδευτής στη “Problem-Based Learning”μέθοδο διδασκαλίας. Το 1995 ολοκλήρωσε τις σπουδές του στην Οδοντιατρική Σχολή Αθηνών και συνέχισε στις Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής όπου απέκτησε με επιτυχία την Πιστοποίηση στην Ορθοδοντική και τον τίτλο του Διδάκτορα στις Οδοντιατρικές Επιστήμες και Φυσιολογία του Οστού από το Πανεπιστήμιο της Ιντιάνα.

Έχει διδάξει σε προπτυχιακούς και μεταπτυχιακούς μαθητές στο Πανεπιστήμιο της Ιντιάνα λαμβάνοντας πληθώρα βραβείων και υποτροφιών. Από το 2003 διδάσκει στην Οδοντιατρική Σχολή και είναι μέλος της ΑΑΟ American Association of Orthodontists.

Το κλινικό του ενδιαφέρον επικεντρώνεται ανάμεσα σε άλλα και στις μεθόδους Αόρατης Ορθοδοντικής. Η έρευνα του είχε ως κύρια θέματα την ‘Επίδραση των ορμονών και διαφόρων χημικών παραγόντων στην ανάπτυξη του οστού’, τη ‘Σκελετική ανταπόκριση σε διαστημικές πτήσεις’ και την ‘Επίδραση της νικοτίνης στην οστική επούλωση’. Τα θέματα του έχουν παρουσιαστεί σε πολλά συνέδρια

Διαβάστε περισσότερα