ΠΙΣΩ ΣΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
Αποκτήστε το χαμόγελο των σταρ!
19 Μαρτίου

Αποκτήστε το χαμόγελο των σταρ!

Το αστραφτερό χαμόγελο δεν είναι πλέον αποκλειστικό προνόμιο των πλούσιων και διάσημων γυναικών του Χόλιγουντ. Η σύγχρονη αισθητική οδοντιατρική μπορεί να σας προσφέρει ό,τι δεν σας χάρισε η φύση.

Το χαµόγελο των ονείρων σας, αυτό που αναδεικνύει την οµορφιά και τη γοητεία των λαµπερών σταρ σε όλο τον πλανήτη, είναι πλέον προσιτό σε κάθε γυναίκα που θέλει να αποκτήσει ξανά την αυτοπεποίθησή της.

Όψεις πορσελάνης χωρίς τρόχισμα

Τα αστραφτερά χαµόγελα της Κίρα Νάιτλι, της Νάταλι Πόρτµαν, της Μέγκαν Φοξ, της Τζέσικα Μπιλ-Τιµπερλέικ και πολλών ακόµη σταρ του Χόλιγουντ δεν είναι δώρο της φύσης. Η πλειονότητα των διάσηµων γυναικών έχει καταφύγει στις όψεις πορσελάνης, εξασφαλίζοντας το αποτέλεσµα που βλέπουµε. Φυσικά δεν πρόκειται για τις παραδοσιακές όψεις πορσελάνης, για την τοποθέτηση των οποίων έπρεπε να αφαιρεθεί µε τρόχισµα ένα λεπτό στρώµα δοντιού. Οι νέες όψεις πορσελάνης (ultrathin veneers) είναι λεπτές όσο ένας φακός επαφής και τα δόντια τροχίζονται ελάχιστα ή και καθόλου. Είναι µεγάλης αντοχής (διαρκούν 10-15 χρόνια και δεν χρωµατίζονται µε το τσιγάρο ή τον καφέ) ενώ µέσα από αυτές περνά το φως, κάνοντας το τελικό αποτέλεσµα ακόµα πιο φυσικό. Οι νέες όψεις µπορούν να αλλάξουν το χρώµα των δοντιών µας µέχρι και 5 τόνους, αλλά και να δώσουν το σχήµα που θέλουµε. Έτσι µπορούν να εξαλειφθούν τα κενά µεταξύ των δοντιών, τα µικρά δόντια να φαίνονται µεγαλύτερα, τα στραβά να ισιώσουν κ.λπ. Και όλα αυτά µε δύο µόνο επισκέψεις στο ιατρείο!

Λεύκανση

Αν επιθυµείτε να αποκτήσετε τη λευκή οδοντοστοιχία της Αν Χαθαγουέι, της Κέιτ Γουίνσλετ ή της Ντέµι Μουρ, τη λύση θα σας δώσει και πάλι ο οδοντίατρος µε µία θεραπεία λεύκανσης. Σε αυτή την περίπτωση αρχικά γίνεται αµµοβολή µε σόδα για αφαίρεση των χρωστικών (π.χ. από τσιγάρο και καφέ), η οποία διαρκεί δέκα λεπτά. Στη συνέχεια γίνεται θεραπεία λεύκανσης µε ειδική λάµπα στο ιατρείο για µία ώρα. Η διαδικασία συνεχίζεται στο σπίτι για µία βδοµάδα, φορώντας δύο ώρες κάθε µέρα ειδικά ναρθηκάκια, που εφαρµόζουν πλήρως στο στόµα και γεµίζουν µε το τζελ λεύκανσης. Τα αποτελέσµατα φαίνονται από την πρώτη κιόλας µέρα.

Μην ξεχνάτε τον ετήσιο καθαρισµό και το check-up στον οδοντίατρο. Θα προλάβετε πολλά προβλήµατα.

Αόρατα σιδεράκια

Κι όµως τα σιδεράκια δεν είναι µόνο για τους κοινούς θνητούς. ∆εν είναι σύµπτωση ότι στον χώρο της σόουµπιζ τα ολόισια δόντια είναι κοινό χαρακτηριστικό όλων των celebrities, από την Κάθριν Ζέτα Τζόουνς και την Ντέµι Μουρ µέχρι την Μπιγιονσέ. Το όχι και τόσο κρυφό µυστικό τους είναι ότι συνήθως έχουν ζητήσει τη βοήθεια της ορθοδοντικής. Εξάλλου, ακόµα και όσοι δεν έβαλαν σιδεράκια στην εφηβεία µπορούν να το κάνουν ως ενήλικες, καθώς τώρα υπάρχουν τα συστήµατα διάφανων µεµβρανών (aligners) που βοηθούν στην ευθυγράµµιση των δοντιών. Πρόκειται για µια µεµβράνη που προσαρµόζεται στα δόντια σχηµατίζοντας ένα εντελώς αόρατο «µασελάκι». Τα αόρατα σιδεράκια κατασκευάζονται ειδικά για κάθε ασθενή, µέσω ηλεκτρονικού υπολογιστή σε ένα ψηφιακό µοντέλο του στόµατος. Πάνω σε αυτό ο ορθοδοντικός καθορίζει τις µετακινήσεις που πρέπει να γίνουν και µπορεί να δείξει στον ενδιαφερόµενο το τελικό αποτέλεσµα πριν ξεκινήσει η θεραπεία. Παρότι δύσκολα προβλήµατα δεν µπορούν να διορθωθούν πλήρως µε αυτή την τεχνική, ένας µεγάλος αριθµός ασθενών µπορεί να δει πολύ σηµαντική βελτίωση, και σε ορισµένες περιπτώσεις θεαµατικά αποτελέσµατα.

Κάν’ το μόνη σου!

  • Βουρτσίζετε τα δόντια σας για 2-3 λεπτά κάθε φορά µε κυκλικές κινήσεις. Μη βάζετε πολλή δύναµη όµως γιατί µπορεί να χαλάσει η αδαµαντίνη των δοντιών. Βουρτσίζετε και τη γλώσσα για να αφαιρούνται τα βακτήρια και να έχετε δροσερή αναπνοή.
  • Αλλάζετε οδοντόβουρτσα κάθε 3-4 µήνες. Κόψτε το τσιγάρο και περιορίστε τσάι, καφέ, αναψυκτικά και αλκοόλ. Επίσης πιείτε µε καλαµάκι τα ποτά που προσδίδουν στα δόντια χρωστικές.
  • Αν επιµένετε να καπνίζετε, ξεπλύνετε το στόµα σας αµέσως µετά το τσιγάρο καθώς και µετά τον καφέ.
  • Περιορίστε τα σνακ µεταξύ των γευµάτων. Περιέχουν ζάχαρη και δηµιουργούν τερηδόνα.
  • Αν κάνετε λεύκανση διατηρήστε το αποτέλεσµα µε λευκαντικές οδοντόκρεµες που θα σας συστήσει ο οδοντίατρός σας.
Σχετικά άρθρα
19 Μαρτίου

Αποκτήστε το χαμόγελο των σταρ!

Αποκτήστε το χαμόγελο των σταρ!